Menu

Koulu

Lappeenrannan kristillinen koulu - kyläkoulu keskellä kaupunkia

Lappeenrannan kristillinen koulu tarjoaa laadukasta opetusta vuosiluokille 1-8. Opetussuunitelmamme on voimassaolevien valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden mukainen. Koulussa opiskellaan samat oppiaineet ja sisällöt kuin kunnallisissa kouluissa. Kristillinen arvopohja on toiminnan perustana ja se näkyy niin koulun arjessa kuin juhlissa.

Työskentelemme saadaksemme koululle valtioneuvostolta perusopetuksen järjestämisluvan. Luvan saamiseen asti toiminta tapahtuu kotiopetusstatuksella koulumaisessa oppimisympäristössä opettajien ohjauksessa. 

Kotiopetusstatus tarkoittaa sitä, että perusopetuksen oppimäärää vastaavien tietojen saavuttaminen, oppivelvollisen edistyminen ja opintojen järjestely ovat virallisesti huoltajan vastuulla. Oppilas ja huoltajat tapaavat kaksi kertaa vuodessa kaupungin koululle osoittaman vastuuopettajan kanssa.

Koulu on turvallinen, kyläkoulumainen ja opetusryhmät ovat pieniä, mikä tuo osaltaan lisää laatua opetukseen. Aikaa on jokaisen oppilaan yksilölliseen huomioimiseen. Koulupäivien jälkeen on mahdollisuus osallistua oman iltapäiväkerhon toimintaan.

Koululaiset saavat nauttia oman keittiön ruokaa joka päivä. Ruokalista noudattelee pääsääntöisesti Lappeenrannan kaupungin ruokalistaa.

Koulu on yksityiskoulu, jonka ylläpitäjä on Lappeenrannan kristillinen kasvatus ry. Koulun oppilasmaksu on tällä hetkellä 150e/kk (ympärivuotinen maksu). Vapaaoppilaspaikoista voi tiedustella yhdistyksen puheenjohtajalta.